‘'Kuşlar'' isimli sergi ilgi gördü

‘

Atölye M Sanatçılarının eserlerinden oluşan ‘'Kuşlar'' isimli sergi Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi salonlarında sanatseverlerle buluştu.







Atölye
M Sanatçılarının eserlerinden oluşan ‘'Kuşlar'' isimli sergi Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi salonlarında sanatseverlerle buluştu.


Serginini açılış konuşmasını Atölye M sahibi Melih Çınar yaptı.

Bir toplumun gelişebilmesi için  mutlaka bilimsel düşünceye sahip olmasını gerektiğini vurgulayan Çınar, ‘'Yalnız bilimsel düşünce yetmez. mutlaka bunun sanatla takviye edilmesi lazım. İkisi birleştiği vakit hümanist,  sevecen, ve gelişmiş bir toplum olur. Biad kültürünün olduğu yerde , daima yerinde saymak, hatta geriye gitmek vardır.  Ama bilimin olduğu yerde devamlı surette bir gelişme vardır.  Atatürk çağdaş uygarlık derken, bunu kastetmiştir. Muasır Medeniyet derken bunun kastetmiştir.  Bugünlerde hepimizin bildiği gibi,devamlı surette bağımsızlığımızdan  ,özgürlüğümüzden bir kayıp yaşıyoruz. Bu kayıp yaşamada ,düşündük taşındık dedik ki acaba özgürlüğün sembolü olan kuşlarla bir kompozisyon  kurabilir miyiz ?  Atatürk bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir demiştir. Bugün bu anlayıştan hızla bir geri çekiliş var. Bu sergiyi açarken kuşların özgür havasını sizlere tattırarak, güzel bir sergi olmasını beğenilmesini diliyoruz.''dedi.


Melih Çınar'ın ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Sedat Pekel, de serginin,   yeni sezonun ilk sergisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

``Geriye dönüp, son sezonu değerlendirdiğimiz de ,Bandırmalı sanatseverlerle Festival dışında 24 sergiyi buluşturmuşuz. Yani her aya iki sergi düşmüş. Az bir rakam değil. Bu sayının da ötesin de  Niteliğin dışında, niceliğinde göz önüne bir getirirseniz Belli net kalın çizgisinden hiç ödün vermediğimizi görürsünüz. Hep beraber olursak,  Bandırma daha farklı noktalara taşınır.''

Serginin kurdelesini,  Feride Pekel ile Sedat Pekel birlikte keserken,  Gülten Özsoy, Münire Çınar, Emine Brav, Yüksel Selçuk, Nevzat Ciciler, Zeliha Özbek, Leyla Çetin ve Ayşe Yüksel'in ‘' Kuşlar'' isimli tabloları görücüye çıktı.

İlk günde büyük ilgi gören sergi  28 Eylül tarihine kadar açık kalacak.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false